“Evropsko udruženje studenata prava (ELSA), lokalna grupa Beograd, organizuje šesti po redu projekat PRAVNICI NA POSLU, sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma. Sajam će biti održan na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu u periodu od 09. do 10. maja 2023. godine, pod sloganom “CHOOSE YOUR CAREER”.

 

Studenti i mladi pravnici će kroz razgovor sa predstavnicima brojnih advokatskih, izvršiteljskih, notarskih kancelarija i kompanija, koji će svoje štandove izložiti tokom trajanja Sajma, 09. i 10. maja 2023. godine, imati priliku da se bliže upoznaju sa njihovim radom i da saznaju više o samom tržištu.

 

Sajam će diplomiranim pravnicima i studentima završnih godina pružiti šansu da pronađu zaposlenje u pravnoj struci, dok će studenti prve, druge i treće godine imati priliku za realizaciju stučne prakse.

 

U sklopu akademskog dela Sajma održaće se brojni treninzi koji su namenjeni sticanju neformalnog znanja i veština iz oblasti prava ekonomije, liderstva, pravljanja ljudskim resursima, retorike i sličnog. Biće održane i brojne panel diskusije u saradnji sa još većim brojem pokrovitelja i učesnika. Takođe, po završetku sajamskog dela drugog dana, održaće se i tradicionalno takmičenje u simulaciji suđenja, koje učesnicima pruža mogućnost da iskažu svoje veštine pred sudskim većem koju čine advokati, sudije i pravni stručnjaci.

 

Svi studenti koji su u potrazi za praksom, poslom ili stručnim usavršavanjem, pravnog ili ekonomskog usmerenja su dobrodošli.”

 

Agenda događaja:

 

09.05.2023. godine

 

11.00h – 14.00h – Sajamski deo (predstavljanje advokatskih kancelarija, korporacija i drugih poslodavaca koji prisustvuju sajmu)

11.00h – 14.00h Centar za Razvoj Karijere– CV Radionica (Seminar 153)

12.00h – 14.00h VP Law Firm  –  predstavljanje kancelarija, case study (Amfiteatar X)

14.00h – 17.00h Konferencija– „Inflacija i porezi “ (Konferencijska sala)

17.00h – 18.00h Miloš Stevanović „Kako postati uspešan “ (Amfiteatar X)

 

10.05.2023. godine

 

11.00h – 14.00h – Sajamski deo

14.00h – 15.00h JPM –dr Jelena Gazivoda, case study (Forum Romanum)

15.20h – 16.00h JPM – predstavljanje kancelarije (Amfiteatar H)

18.00h – 20.00h Simulacija suđenja (Amfiteatar X)

 

 

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA)

 

The European Law Student`s Association (u prevodu Evropsko udruženje studenata prava) je nepolitičko, nevladino i neprofitabilno udruženje koje okuplja preko 30.000 mladih pravnika i studenata prava sa oko 220 univerziteta iz 35 zemalja Europe. Osnovali su je studenti prava iz Austrije, Nemačke, Mađarske i Poljske 1981. godine. Danas ELSA predstavlja najveću i najmoćniju nezavisnu asocijaciju studenata prava u svetu.

 

Vizija ELSA je „Pravedan svet u kome se poštuje ljudsko dostojanstvo i kulturna različitost“, a ciljevi su „Doprinos razvoju pravničkog obrazovanja, jačanje međusobnog razumevanja i promocija socijalne odgovornosti studenata prava i mladih pravnika“.

 

ELSA u Srbiji (tada Jugoslaviji) postoji od 1987. godine i punopravan je član ELSA International. U sastavu ELSA Srbije su pet lokalnih grupa na univerzitetima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Beogradu i Privrednoj akademiji.

Aktuelno